Blogs
Beyond the Transaction: Every Transaction Has a Story

Contactloos betalen nu mogelijk voor miljoenen Nederlanders

Vijf miljoen Nederlanders kunnen sinds half april contactloos betalen met hun Maestro betaalpas. Deze consumenten, waaronder veel kaarthouders van ABN Amro en ING, hoeven bij het betalen alleen maar even hun betaalpas tegen een kaartlezer aan te houden. Voor bedragen onder €25 hoeven ze geen pincode meer in te toetsen. Voor consumenten en winkeliers betekent dit dat kleine bedragen sneller kunnen worden betaald en dat er minder contant geld in de kassa zit, wat de veiligheid in winkels ten goede komt.

BLOG 2Acceptatie contactloos
Verschillende grote retailers, waaronder NS Retail (van de winkelformules de Broodzaak, Smullers, Kiosk en Julia’s), H&M en De Efteling, accepteren contactloze betalingen in al hun landelijke vestigingen. Ik verwacht dat contactloos betalen zich de komende maanden als een olievlek over het Nederlandse retail-landschap zal verspreiden. Vooral in sectoren waar snelheid aan de kassa een grote rol speelt, zoals supermarkten, pompstations, horeca en kiosken.

Contactloos betalen in opmars
Contactloos betalen wordt mogelijk gemaakt met onze Maestro contactloze technologie – via een zogenoemde NFC-chip in de betaalpas. Deze technologie wordt al gebruikt in 63 landen wereldwijd en 34 landen in Europa. In veel van deze markten is contactloos betalen al volledig ingeburgerd. In landen zoals Polen en Tsjechië verloopt op dit moment één op de drie betalingen met MasterCard en Maestro in winkels al contactloos. We zullen op onze newsroom regelmatig updates geven over de opmars van contactloos betalen in Nederland.

Wilt u zien hoe consumenten en winkelmedewerkers reageren op contactloos betalen? Kijk dan hier naar een video van hun eerste ervaringen, gefilmd op NS station Amsterdam-Zuid.