Blogs
Beyond the Transaction: Every Transaction Has a Story

Betalen met de wallet: de toekomst is nu

De toekomst van commercie ligt online. In de VS zijn online uitgaven nu al 10% van alle consumentenuitgaven en adviesbureau Glenbrook verwacht dat e-commerce uitgaven tegen 2017 met 35% zullen stijgen.

Ondertussen ontwikkelt e-commerce zich tot m-commerce. We gebruiken steeds vaker mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, om online te winkelen. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat er in 2016 voor €448 miljard aankopen gedaan zullen worden via mobiele apparaten.

MasterCard PowerPoint Title and Divider Slide TemplateDe toekomst van mobile commerce
Met de groei van m commerce vervaagt de scheidslijn tussen online en traditioneel winkelen. Mensen kijken op internet en kopen in de winkelstraat, of juist andersom. Op internet zullen consumenten steeds vaker hun betaal- en bezorggegevens moeten invullen op kleine beeldschermen en toetsenborden. Geen wonder dat uitval in het betaalproces een zorg is voor webwinkeliers.

De uitdaging voor winkeliers is om voor consumenten een klantvriendelijke, consistente winkelervaring te creëren. MasterCard gelooft dat de wallet – of digitale portemonnee – een essentiële ontwikkeling is in het verbeteren van de winkelervaring.

MasterPass als Wallet
Wij hebben met MasterPass een wallet ontwikkeld waarmee consumenten hun kaart- en bezorggegevens op een veilige plek kunnen opslaan en vervolgens bij alle aangesloten webwinkels met een eenvoudige klik op een MasterPass knop kunnen betalen. Ze hoeven dan niet meer bij iedere aankoop uitgebreide webformulieren in te vullen.

Consumenten kunnen in deze wallet niet alleen veilig hun MasterCard gegevens opslaan, maar ook die van andere betaalproducten, zoals Maestro, Visa en Amex. Dit maakt het veel makkelijker om te betalen, ongeacht of je op je PC, tablet of smartphone winkelt.

MasterPass voor webwinkels
Voor webwinkels zijn de voordelen evident. Omdat consumenten makkelijker en sneller kunnen betalen, vermindert de uitval in het betaalproces drastisch. Bovendien is de wallet gekoppeld aan bestaande loyaltyprogramma’s, waardoor betalende klanten ook met de wallet gewoon door kunnen sparen voor hun punten, miles en credits. En dat alles zonder dat winkeliers veel hoeven te veranderen aan de manier waarop ze betalingen verwerken.

Wij geloven in een wereld zonder contant geld. U ook?