Blogs
Beyond the Transaction: Every Transaction Has a Story

Het succes van contactloos betalen

ContactloosWat is de overeenkomst tussen contactloos betalen en een Vietnamese loempia?

Beide zijn hot!

Vandaag wordt in Leiden de 100.000ste automaat in gebruik genomen waarmee contactloos betaald kan worden.

De gelukkige ondernemer Danh Nguyen van Le Thi’s Vietnamese specialiteiten geeft aan, dat hij de nieuwe automaat heeft aangeschaft, omdat zijn klanten erom vragen.

Dat heeft Danh goed gezien. Contactloos betalen wordt door consumenten omarmd.

Steeds meer Nederlanders betalen contactloos. Binnenkort wordt verwacht dat de mijlpaal van zo’n tien miljoen betalingen per maand overschreden gaat worden, waarbij de pinpas alleen maar tegen de betaalautomaat aangehouden hoeft te worden, zonder dat een pincode nodig is.

In Nederland is nu bijna de helft van alle betaalpassen geschikt voor contactloos betalen, en een derde van alle betaalautomaten. Wij zien dat de groei nu vooral wordt aangejaagd door de retailer, het aantal contactloze betaalautomaten is de afgelopen 12 maanden bijna verdrievoudigd.

Tijdens het World Retail Congres in Rome hebben wij bij MasterCard onlangs wat kengetallen gepresenteerd. Van alle locaties waar je in de wereld contactloos kunt betalen, bevindt het merendeel (59%) zich in Europa. In Europa is één op de vijf pasjes geschikt voor contactloos betalen; in Nederland is dat al bijna de helft. Het aantal contactloze betalingen groeide in ons land in het tweede kwartaal 2015 ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 75%. Daarmee zijn we als Nederland de snelste groeier op dit gebied.

Consumenten ervaren contactloos betalen als gemak. Slimme ondernemers hebben vooral oog voor de tijdswinst waardoor wachtrijen afnemen en meer klanten kunnen worden bediend.

Geniet van het weekend en Tap gerust verder!

Groet,

Arjan Bol