Blogs
Beyond the Transaction: Every Transaction Has a Story

Ons stappenplan voor verbetering van betalingen in een digitale wereld, waarbij de consument centraal staat.

De digitale revolutie heeft onze levens radicaal veranderd. We reizen meer dan ooit en ook onze manier van winkelen en betalen is veranderd. De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven en we willen kunnen betalen waar en wanneer we willen; van contactloze betalingen in het OV tot online shoppen vanaf de bank. Om zowel consumenten als bedrijven te laten profiteren van de eindeloze opties, zijn er nieuwe wettelijke richtlijnen nodig.

Aan het herzien van bestaande richtlijnen wordt invulling gegeven door Payment Service Directive 2 (PSD2), de nieuwe Europese betaalwet. PSD2 moderniseert het bestaande wettelijke raamwerk en gaat mee met de technologische ontwikkelingen van deze tijd om zowel de consument als innovatie in het betaallandschap te beschermen.

PSD2 is dus van groots belang, maar we moeten niet vergeten waar het allemaal om draait: de consument. Veiligheid is de standaard waaraan we altijd aan moeten voldoen, maar de consument verwacht meer. Het gaat om betaalgemak en een fijne winkelervaring. Mastercard komt de consument tegemoet op zowel het gebied van veiligheid als op betaalgemak.  Met slimme oplossingen zoals kunstmatige intelligentie (KI) en biometrische beveiliging is voor veiligheid gezorgd, terwijl de klant ongestoord het betaalproces zonder hordes kan doorlopen – alles voor dé shopervaring.

Maar liefst 93% van de consumenten prefereert biometrische beveiliging boven het hebben van een wachtwoord. Een recente studie van Oxford University, in samenwerking met Mastercard, wees uit dat 92% van bankmedewerkers van plan is de komende jaren biometrische technologie te gaan gebruiken.

Om het adoptieproces van deze technologie te versnellen – in lijn met de komende Europese PSD2 richtlijnen van Strong Customer Authentication (SCA) – heeft Mastercard een reeks beveiligingsservices gecreëerd.  Deze zorgen voor een verbeterde beveiliging én verbeterde klantervaring. Samen met financiële instanties – zoals banken – en retailers werken we aan biometrische beveiliging als de nieuwe standaard in 2019. Maar ons stappenplan bevat meer dan alleen biometrische technologie. Zo gebruiken we AI bij fraudebestrijding en hebben we nieuwe monitoringsfuncties en alerts geïntroduceerd voor mobiele betalingen.

Dit is allemaal goed nieuws voor de consument. Maar in de snel veranderende wereld van betalingen gaat het om meer dan de nieuwste technologie. Onze vertrouwde betaalkaarten blijven namelijk belangrijk als betaalmiddel, in de winkel, online en via de app. De voordelen van onze kaarten zijn namelijk aanzienlijk, niet in de laatste plaats vanwege financiële zekerheid voor de consument in het geval van fraude. Dit is voor bedrijven belangrijk om in gedachten te houden, vooral gezien de kansen die het digitale tijdperk met zich meebrengt, waarbij een simpele aanraking van je vinger voldoende kan zijn om een ​​betaling te verwerken.

Om een zo breed mogelijk aanbod te bieden, balanceren we tussen veiligheid en klantbeleving. Hierbij draait het allemaal om vertrouwen. Of het nu gaat om nieuwe technologieën zoals biometrische beveiliging of het garantiebeleid met je fysieke Mastercard: vertrouwen staat centraal. Uiteindelijk zal vertrouwen het Europese betalingslandschap vorm geven. En de klant zal degene belonen die de balans tussen veiligheid en betaalgemak weten te vinden.