Blogs
Beyond the Transaction: Every Transaction Has a Story
Dela

Fintech på frammarsch i Stockholm

STHLMSverige är känt för vår idérikedom, innovation och smarta lösningar som gör vår vardag både roligare och enklare. Spotify, iZettle och Skype är tre exempel i raden av många svenska idéer som resulterat i framgångsrika företag.

För MasterCard är innovation en viktig del av vår verksamhet, där vi konstant utvecklar och testar nya produkter på olika marknader för att tillgodose dagens och morgondagens behov av snabba och smarta lösningar. Det gör vi både genom att använda våra egna anställda på MasterCard runt om i världen, men också genom att samarbeta med lokala organisationer och entreprenörer utanför vår egen värld. Med detta som bakgrund kommer vi under hösten att stödja affärsinkubatorn STING, som nu i september lanserar sitt start-up-program för fintechsektorn.

Enligt en rapport från Handelshögskolan i Stockholm, är Stockholm den europeiska stad, näst efter London, där det de senaste tio åren har investerats mest i fintech-bolag. Därför tycker jag och vi som arbetar på MasterCard i Sverige att det känns väldigt spännande att samarbeta med STING för att se om vi tillsammans kan hitta nästa svenska stora fintechidé. Kanske är du som läser det här intresserad av att vara med i programmet? I så fall kan du gå in och läsa mer och ansöka här.