Blogs
Beyond the Transaction: Every Transaction Has a Story

Masterpass på frammarsch i Norden

Flickr Photo: Masterpass in transit

Tid är den nya valutan i våra upptagna digitala liv. Vi vill ha mer tid att uppleva nya saker, och mer tid med människorna vi älskar. Vi vill spendera minsta möjliga tid på att betala för saker och ting, det ska vara så smidigt och enkelt som möjligt.

Vi förutspår att nästan 40 procent av alla betalningar i Europa kommer vara digitala år 2020. Det är därför Masterpass är hörnstenen i vår vision för betalningar idag och i framtiden. Vi har byggt en digital betalningsplattform som redan finns på 37 marknader runtom i hela världen, varav 21 i Europa. För när e-handeln blir alltmer global behöver vi en lösning som fungerar över alla marknader och alla kanaler.

Med Masterpass får konsumenten en enklare shoppingupplevelse där kortuppgifter och leveransadresser inte behöver knappas in vid varje köp, utan allt är säkert lagrat digitalt. Undersökningar visar att fyra av tio svenska konsumenter har avbrutit sitt online köp för att de inte hade sitt betalkort nära till hands, vilket är en stark signal på att konsumenterna inte vill lägga mer tid än nödvändigt på att betala.

De nordiska länderna bli alltmer kontantfria, digitala ekonomier. I slutet av 2015 introducerades Masterpass i Sverige, och de senaste månaderna har Masterpass lanserats i både Norge och Finland. Undersökningar visar att konsumenterna litar på att deras bank erbjuder dem en digital plånbok och Masterpass i Norden stöttas av en växande lista med stora banker som Nordea, SEB och Swedbank. Även i resten av Europa, stöttar ett flertal välkända banker Masterpass.

Den andra delen av Masterpass framgång är handlarna. Idag behöver de erbjuda en snabb, enkel och säker checkout-upplevelse för att locka nya kunder samt för att få dem att komma tillbaka. I Europa accepterar 110 000 handlare betalningar med Masterpass betalningar, över hela världen 340 000 handlare. I Norden använder redan tusentals handlare Masterpass, exempelvis TUI, Arlanda Express och Lippu.fi för onlinebiljetter. Smart Resenär, tycker att Masterpass är et mycket bra verktyg för att behålla sina kunder; 42 procent av kunderna som betalar med Masterpass är återkommande. Motsvarande siffra för övriga betalmetoder är 29 procent.

Och Masterpass är inte bara smidigt för betalningar på nätet och i appar. Den digitala betalningsplattformen kan även användas för betalningar i butik genom kontaktlös teknik på fler än 6 miljoner ställen över hela världen. Detta har redan lanserats i Sverige, Finland och Norge vilket gör det till en sann omnikanal-lösning.

Har du ingen Masterpass plånbok än? Besök www.masterpass.com för mer information och skaffa en idag. Dags att börja shoppa! #WhatsNext!

 

Sasha Krstic, Regionchef  Mastercard Norden och Baltikum