Blogs
Beyond the Transaction: Every Transaction Has a Story

De nordiska länderna riskerar att hamna efter i den digitala utvecklingen – hör om orsakerna och möjliga lösningar på DI:s konferens Framtidens betalningar.

Flickr Photo: The Digital Evolution Index 2017

Sverige och våra nordiska grannländer är fortfarande bland de mest digitala länderna i världen, men kommer vi kunna behålla denna position? I ett samarbete med Fletcher School vid Tufts Universitet, har Mastercard nyligen lanserat studien Digital Evolution Index (DEI) 2017, som visar att Sverige har tappat i momentum, de senaste åtta åren. Däremot är tilliten till digitala lösningar fortsatthög i Sverige, något som är en grund för vidare tillväxt.

 

Torsdagen den 26 oktober, på Dagens industris konferens Framtidens betalningar presenterar jag nyckelinsikterna från Digital Evolution Index 2017 och vad det betyder för de nordiska länderna. Jag kommer beröra de bakomliggande anledningarna samt även diskutera hur vi Sverige och Norden kan behålla en ledande position inom digital innovation.

 

Jag får även sällskap av Peter Olbing, affärsutvecklingschef Mastercard Norden och Baltikum.Peter kommer vara med i en panel och diskutera utvecklingen och de framsteg som formar framtidens betalningar, till exempel biometri och AI. Andra ämnen som panelen kommer diskutera är de utmaningar som vi ställs inför idag och hur vi säkerställer säkra och smidiga betalningar i framtiden.

 

Det finns också möjlighet att ta del av ett fördjupande seminarie, där Erik Gutwasser, chef för Mastercard Sverige och Finland delar med sig av kunskap om vikten av att ha konsumenten i fokus när man utvecklar shoppingupplevelser, oberoende av kanal.

 

Missa inte heller chansen att uppleva flera av våra innovationer på plats i Mastercards monter under konferensen.

 

Jag hoppas att vi ses den 26 oktober! Läs mer och anmäl dig till konferensen här.