PayPal en Mastercard breiden aanbod populaire debetkaart verder uit in Europa, inclusief Nederland

1 september 2021 | Door Robbert Vreeburg

PayPal Business Debit Mastercard® beloont kleinbedrijf met onbeperkte cashback op in aanmerking komende uitgaven en geeft ondernemers snel toegang tot hun beschikbare Paypal-tegoed online en in winkels waar Mastercard wordt geaccepteerd

Vandaag kondigen PayPal (Nasdaq: PYPL) en Mastercard (NYSE: MA) aan dat zij de internationale expansie van de populaire PayPal Business Debit Mastercard naar Nederland voortzetten. De betaalpas maakt het makkelijk voor kleine ondernemingen om snel toegang te hebben tot hun beschikbare PayPal-tegoed en zou hen  onbeperkt 0.1% NL cashback[1] op in aanmerking komende uitgaven kunnen geven.

De afgelopen twee jaar hebben PayPal en Mastercard zich gericht op het uitbreiden van hun debetkaartaanbod voor kleine ondernemingen in heel Europa. Vanaf vandaag is de PayPal Business Debit Mastercard beschikbaar in vier nieuwe Europese landen – Finland, België, Nederland en Portugal – naast de bestaande beschikbaarheid in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Mastercard is één van de meest geaccepteerde kaarten ter wereld, wat betekent dat zakelijke klanten van PayPal nu geld op hun PayPal-rekening kunnen uitgeven bij meer dan 52 miljoen Mastercard-acceptatiepunten wereldwijd. De debetkaart kent geen maandelijkse kosten, geen wisselkosten en een vast bedrag voor geldopnames bij geldautomaten van slechts €2 wereldwijd.

Met het cashbackprogramma keert PayPal elk jaar meer dan 40 miljoen EUR uit aan in aanmerking komende bedrijfseigenaren. Op de Europese markten waar de kaart momenteel beschikbaar is, wordt de PayPal Business Debit Mastercard het meest gebruikt voor het inslaan van inventaris en het inzetten van digitale marketing, terwijl in de Verenigde Staten de kaart het meest wordt gebruikt voor het betalen van zakelijke diensten en de aanschaf van dagelijkse boodschappen.

‘Ondernemers hebben een bewogen tijd achter de rug en de afgelopen twee jaar is voor veel kleine ondernemingen een uitdaging geweest. Snel en eenvoudig toegang hebben tot je beschikbare financiën is nog nooit zo essentieel geweest. De PayPal Business Debit Mastercard biedt ondernemers dat, evenals de mogelijkheid om geld terug te krijgen, wat bedrijven helpt te floreren’, zegt Joachim Goyvaerts, Directeur Benelux, PayPal.

Jan-Willem van der Schoot, Mastercard Country Manager Nederland constateert:  ‘Mastercard is toegewijd aan het ondersteunen van kleine bedrijven in alle markten. MKB’ers voorzien van de beste middelen om gemakkelijk toegang te krijgen tot hun tegoeden is zeker in het huidige klimaat van cruciaal belang. We zijn dan ook verheugd dat we de voorkeurspartner van PayPal blijven voor de uitgifte van betaalkaarten aan hun zakelijke klanten.’

De PayPal Business Debit Mastercard werd voor het eerst gelanceerd in de Verenigde Staten in 2003, met een cashback beloning bij elk gebruik. Sindsdien heeft PayPal ervoor gekozen om met Mastercard samen te werken om haar zakelijke debetkaartaanbod uit te breiden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje en nu verder in Finland, België, Nederland en Portugal. Voor meer informatie over de PayPal Business Debit Mastercard, en hoe u deze kunt aanvragen, kunt u terecht op http://www.PayPal.com/nl/businessdebit

[1] Cashback kan per land variëren.

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032