Partnership_Adyen

2,5 procent van alle geweigerde kaarten kunnen zonder ingrepen toch worden aanvaard

AMSTERDAM - 4 juni, 2018 – Adyen, het betaalplatform waar veel van de grootste bedrijven ter wereld gebruik van maken, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn API rechtstreeks zal koppelen aan de Mastercard® Account Updater Service. Aangesloten partijen die een beroep doen op de betaaldiensten van Adyen kunnen nu hun omzet uit card-on-file-betalingen verhogen doordat Mastercard-accounts in real-time automatisch worden bijgewerkt.

De rechtstreekse API-connectie moet verhinderen dat kaarten worden geweigerd omdat de bijbehorende accounts zijn gewijzigd - bijvoorbeeld doordat de vervaldatum is verstreken of de kaart is vervangen. Microsoft en Twitter zijn maar twee van de vele grote klanten van Adyen die nu al gebruikmaken van de Mastercard Account Updater Service.

"De abonnementeneconomie kent een immense groei, met een jaarlijkse stijging van 100% gedurende de afgelopen vijf jaar1 . Adyen stelt vast dat consumenten tegenwoordig niet abonnementen nemen voor het gebruik van digitale services, maar ook voor het gebruik van producten, zoals cosmetica, mode en fietsen. De betaling is een kritiek contactpunt, zowel voor de klanten, die de continuïteit van hun services niet onderbroken willen zien worden, als voor bedrijven, die op deze periodieke inkomsten rekenen,' zegt Roelant Prins, Chief Commercial Officer bij Adyen. “Met de Mastercard® Account Updater wil Adyen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk betalingen kunnen worden uitgevoerd. Door de kaartgegevens automatisch bij te werken op het ogenblik van de transactie zullen kaarten niet meer worden geweigerd omdat de vervaldag is overschreden of omdat ze zijn vervangen."

"De moderne consument heeft zijn creditcardgegevens met meerdere webwinkels gedeeld en wanneer een kaart wordt vervangen, is het een hele rompslomp om die gegevens in al die winkels aan te passen," aldus Johan Gerber, Executive Vice President of Security and Decision Products bij Mastercard. "Adyen is het eerste betaalplatform dat deze Account Updater API introduceert. Het geeft bedrijven daarmee een efficiënte tool om betere, naadloze shoppingervaringen te leveren aan hun klanten door hun gegevens automatisch bij te werken."

De Mastercard Account Updater API kan op elk moment worden geactiveerd zonder dat daarvoor iets geïnstalleerd hoeft te worden. Daarnaast krijgt het bedrijf live informatie over de prestaties van deze dienst, zoals de goedkeuringsratio, de naam van de bank die de kaart heeft uitgegeven en een code van de betreffende bank die verwijst naar de reden waarom de kaart werd geweigerd. Meer informatie vindt u op www.adyen.com.

[1] McKinsey&Company, februari 2018, “Thinking inside the subscription box: New research on e-commerce consumers”
Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032