Persberichten

april 2024
18 april 2024

Mastercard lanceert vandaag ‘Mastercard for Fintechs’, een Europees programma om jonge fintechbedrijven op weg te helpen.

januari 2024
18 januari 2024

Nederlanders bestelden in aanloop naar de feestdagen in 2023 ruim 25% meer online dan in het jaar daarvoor.

2023
14 november 2023

In aanloop naar de feestdagen (1 november tot 24 december) wordt verwacht dat uitgaven in cafés en restaurants in Nederland met 8,5% zullen stijgen ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit data van Mastercard SpendingPulse.

2 november 2023

Mastercard kondigt vandaag een meerjarige samenwerking aan met Live Nation, 's werelds grootste live entertainmentbedrijf.

13 juli 2023

Uit onderzoek van Mastercard blijkt dat reizigers die Nederland bezoeken zijn meer gaan uitgeven aan ervaringen, zoals diners, museumbezoeken, nachtclubs en andere vormen van entertainment.

7 juli 2023

In Fred van Leers podcastdebuut gaat hij in gesprek met bijzondere mensen uit de queer community over moedige beslissingen, ontroerende herinneringen maar vooral over wat hen gelukkig maakt

2021
6 juli 2021

De reisbranche is zichtbaar aan het herstellen na de enorme dip door de wereldwijde Covid-19 pandemie.

17 mei 2021

Vandaag lanceert Mastercard de True Name™ kaartfunctie in Europa.

14 april 2021

De consument heeft veel meer aandacht voor het milieu sinds de uitbraak van de coronapandemie, blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard

22 maart 2021

Ruim een kwart van de Nederlandse consumenten (27%) deed het afgelopen jaar voor het eerst boodschappen online, blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard.

10 maart 2021

Uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard naar online shopgedrag blijkt dat acht op de tien (79%) Nederlanders shopt bij buitenlandse webshops.

11 februari 2021

De Mastercard Love Index onderzoekt consumentengedrag rondom Valentijnsdag.

2020
16 december 2020

Betaaltechnologiebedrijf Mastercard introduceert een nieuwe betaalmethode in de Nederlandse markt: de digitale betaalpas. Met de digitale betaalpas kunnen consumenten hun Maestro betaalpas eenmalig opslaan bij de winkelier, waardoor online aankopen in slechts één click veilig voltooid kunnen worden.

14 december 2020

De gemiddelde Nederlander steekt deze kerst meer tijd en moeite in cadeaus voor dierbaren. Daarnaast geeft 52% aan deze kerst attenter te zullen zijn. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard.

19 november 2020

De snelle digitalisering als gevolg van COVID-19 bevordert de interesse in online bankoplossingen en -apps in Europa. Dit blijkt uit Mastercard’s European Evolution of Banking-onderzoek, een trendonderzoek naar online bankieren in 12 Europese landen.

17 november 2020

Vanaf vandaag breidt Mastercard samen met zijn partners Google Pay verder uit in Europa. Op korte termijn kunnen ook kaarthouders in Nederland, Oostenrijk, Bulgarije, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Portugal en Roemenië betalen via Google Pay. In Nederland is bunq de eerste bank die de nieuwe service beschikbaar stelt.

20 oktober 2020

Wereldwijd hebben we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden als bosbranden en overstromingen. De behoefte om klimaatverandering aan te pakken is groot. Daarom lanceerde betaaltechnologiebedrijf Mastercard begin dit jaar de Priceless Planet Coalition om inspanningen voor duurzaam ondernemen samen te brengen, een initiatief dat zich nu flink uitbreidt.

5 oktober 2020

Zeven op de tien Nederlanders (69%) shopt vaker bij lokale ondernemers dan een jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard. Dit is vergelijkbaar met de rest van Europa, aangezien drie op de vier Europeanen (74%) vaker de lokale winkelier bezoekt.

27 augustus 2020

De stadions mochten tijdens de finale van de UEFA Champions League dan wel leeg zijn, het publiek leefde volop mee met hun favoriete teams. Betaaltechnologiebedrijf Mastercard heeft samen met meer dan een half miljoen voetbalfans de grootste digitale wave ter wereld gecreëerd.

10 augustus 2020

Mastercard creëert samen met voetbalfans de grootste digitale wave ooit op social media. Met de Mastercard #PricelessWave ondersteunen voetbalfans hun teams vanuit huis en beleven ze samen de wedstrijden van de UEFA Champions League.

29 juli 2020

Mastercard lanceert vandaag Market Trends, een interactief platform voor banken en financiële instellingen in Europa dat uitgebreid inzicht geeft in betalingen, branchetrends en de concurrentie binnen de industrie. Mastercard Market Trends biedt op één plek een toegankelijk en volledig overzicht van betrouwbaar onderzoek naar trends als Open Banking, Blockchain en analyses van 22 top fintech-spelers.

9 juli 2020

Vandaag kondigt Mastercard aan zich in te zetten om de True Name™-kaart in 2020 in Europa te introduceren, zodat mensen hun ware identiteit kunnen laten weergeven op hun betaalkaarten. Voor veel mensen over de hele wereld weerspiegelt de identiteit die hun kaarten weergeven niet wie ze werkelijk zijn.

8 juli 2020

Nu steeds meer consumenten gebruikmaken van online retailers en platforms voor hun aankopen, stijgt e-commerce wereldwijd naar nieuwe hoogten. Daardoor is het relevanter dan ooit dat het online afrekenproces soepel en consistent verloopt, ongeacht het digitale verkoopkanaal of het kaarttype. Vandaag kondigen American Express, Discover, Mastercard en Visa aan te starten met de technische voorbereidingen voor wereldwijde uitbreiding van online Click to Pay-betalingen, gebaseerd op de EMV® Secure Remote Commerce-industriestandaard.

7 juli 2020

Nederlanders gaan bewust vaker naar lokale bakkerijen, groentewinkels en restaurants sinds de intelligente lockdown. Deze trend zal ook na de versoepelingen aanhouden, zo blijkt uit onderzoek* van betaaltechnologiebedrijf Mastercard.

2 juli 2020

Vanaf vandaag gaan ook de toonaangevende financiële bedrijven Aion, DiPocket en Modulr gebruikmaken van Mastercard Open Banking Protect. Met deze dienst worden financiële organisaties die miljoenen klantaccounts beheren beter beschermd tegen aangetaste of ongeautoriseerde third party providers (TPP’s). De Protect-oplossing is een essentieel onderdeel van het Open Banking Solutions™ portfolio van betaaltechnologiebedrijf Mastercard, met toepassingen en diensten die het Open Banking-ecosysteem in heel Europa ondersteunen en beschermen.

2 juni 2020

Nieuw fintech-programma biedt op maat gemaakte oplossingen voor productlanceringen van innovatieve spelers in digitale betalingen.

28 mei 2020

Meer dan driekwart (78%) van alle Europese betalingen zijn nu contactloos. Dit blijkt uit data van betaaltechnologiebedrijf Mastercard. De belangrijkste redenen die hiervoor genoemd worden zijn gebruiksgemak en hygiëne. Aanvullend onafhankelijk Europees onderzoek naar betaalgewoonten laat zien dat het hierbij gaat om een blijvende verandering in het betaalgedrag van consumenten.

20 mei 2020

Mastercard introduceert samen met wereldwijde ambassadeurs online entertainment voor thuis. Via het platform Priceless.com krijgen Nederlandse kaarthouders toegang tot diverse digitale Priceless Experiences op het gebied van muziek, sport, kunst & cultuur, culinair en e-sports. Zo geeft GRAMMY Award®-genomineerde zangeres Camila Cabello, bekend van haar wereldhit ‘Havana’, vanaf 27 mei een aantal exclusieve akoestische huiskamerconcerten.

4 mei 2020

Mastercard kondigt vandaag aan Mark Barnett aan te stellen als president voor Mastercard in Europa. In deze functie is Barnett, gevestigd in Brussel, verantwoordelijk voor de strategie, de koers en het succes van alle Europese activiteiten van het betaaltechnologiebedrijf. Mastercard is actief in 53 Europese landen en via partnerships met retailers, financiële instanties en bedrijven worden meer dan 950 miljoen mensen bediend. Barnett maakt per 1 juni 2020 ook deel uit van het managementcomité van Mastercard.

29 april 2020

Voor 2025 een miljard mensen en 50 miljoen bedrijven, waaronder 25 miljoen vrouwelijke ondernemers, verbinden met de digitale economie.

6 april 2020

Betaaltechnologiebedrijf Mastercard kondigt vandaag aan dat Jan-Willem van der Schoot (43) per 1 april aangesteld is als nieuwe Country Manager in Nederland. Hiermee volgt hij Arjan Bol op, die per 1 april is aangesteld als Senior Vice President Product Marketing bij Mastercard New Payment Platforms.

30 maart 2020

Driekwart van de Nederlanders koopt weleens bij een buitenlandse webwinkel, maar dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Dat blijkt uit onderzoek van Mastercard naar onlineshopgedrag onder 1.427 Nederlanders, dat begin dit jaar werd uitgevoerd. Bijna 70% van de Nederlanders die aankopen doen bij buitenlandse webwinkels geeft aan weleens problemen te hebben ervaren, bijvoorbeeld met de levering of met het product zelf. Ruim twee op de vijf hebben een klacht ingediend bij de desbetreffende online retailer.

19 maart 2020

Mastercard en bunq kondigen vandaag de uitbreiding van hun samenwerking aan om de groei van het kaartaanbod van bunq in Europa te versnellen. Door gebruik te maken van Mastercards netwerk, breidt bunq de Green Card uit naar 30 Europese landen. Bunq Green Card is een metalen Mastercard die de wereld groener maakt door een boom te planten voor elke 100 euro die met de creditcard wordt uitgegeven.

17 februari 2020

Mastercard kondigt vandaag de ontwikkeling van zijn eerste Cyber Resilience Centre in Europa aan. Dit beveiligingscentrum brengt de publieke en private sector samen met regelgevende instanties om verdere ondersteuning te bieden voor bedrijfsweerbaarheid tegen cyberrisico’s in Europa. Hiermee draagt het bij aan de ontwikkeling van preventie en risicobeperking tegen de cybercriminaliteit waarmee bedrijven en het Europese betaalsysteem in aanraking komen.

12 februari 2020

Onderzoek naar kaarttransacties in meer dan 53 landen over de hele wereld toont aan dat de ‘liefdeseconomie’ vijf keer zo snel groeit als de wereldwijde economie. In Nederland hebben we in de aanloop naar Valentijnsdag vooral veel meer online cadeaus gekocht. Een stijging van 173% ten opzichte van 2017. Nederlandse romantici begeven zich dus meer online dan ooit tevoren. De cijfers komen uit de Mastercard Love Index, die het bestedingspatroon en trends rond Valentijnsdag analyseert op basis van krediet-, debit- en prepaidkaarttransacties over de hele wereld.

17 januari 2020

Mastercard heeft de lancering van de Priceless Planet Coalitie aangekondigd, een platform dat inspanningen voor duurzaam ondernemen samenbrengt en impactvolle investeringen doet ter bescherming van het milieu.

2019
3 december 2019

Mastercard Nederland heeft op 2 december 2019 op hun jaarlijkse liefdadigheidsdiner bekendgemaakt een bedrag van €147.834 te doneren aan World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Afgelopen maand bereikte de bijbehorende bewustwordingscampagne naar schatting 3,2 miljoen Nederlanders. Het bedrag wordt besteed aan schoolmaaltijden die broodnodige voeding biedt aan kinderen in ontwikkelingslanden en hen tegelijkertijd stimuleert naar school te gaan.

28 november 2019

Het afgelopen jaar is het gebruik van passieve wearables voor betalingen in Europa fors gestegen. Ten opzichte van een jaar eerder is het aantal wearabletransacties maar liefst verachtvoudigd. Dat blijkt uit onderzoek van Mastercard naar wearabletransacties in het afgelopen jaar. Consumenten hebben deze relatief nieuwe betaalmethode gemakkelijk en snel geïntegreerd in hun dagelijkse leven. Op dit moment is het in 26 Europese landen mogelijk om te betalen met bijvoorbeeld een ring, smartwatch of armband, en is er al keuze uit 30 verschillende soorten wearables.

5 november 2019

Onderzoek van Mastercard en Harvard Business Review Analytics Services toont vijf gemeenschappelijke kenmerken van innovatieve bedrijven.

15 oktober 2019

Mastercard en het World Food Programme van de Verenigde Naties (VN) kondigen samen een nieuwe actie aan: #opgetrommeld. Met deze actie wordt Nederland opgetrommeld om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor het belang van schoolmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden. Voor iedere foto van een broodtrommel met #opgetrommeld op Facebook of Instagram, doneert Mastercard een hele week schoolmaaltijden voor een kind aan het WFP. De actie start op 28 oktober en loopt tot eind november.

25 september 2019

Vandaag hebben Mastercard en Rabobank bekendgemaakt dat zij een strategisch partnership aangaan om boeren in opkomende markten toegang te geven tot een digitaal platform, dat hen in staat stelt om hun producten voor een eerlijke prijs te verkopen. Het platform bouwt voort op het huidige Mastercard Farmer Network en wordt versterkt door de expertise en het bereik van Rabobank in de food- en agrisector in Europa, Afrika en Azië.

16 september 2019

Terwijl de pepernoten alweer in de schappen liggen, is het vandaag nog maar 100 dagen tot Kerstmis. Meer dan één op de tien Nederlanders (11 procent) begint in september al met het shoppen voor de feestdagen. Onderzoek van Mastercard toont aan dat ruim een derde (38 procent) vroeg begint met het zoeken én inkopen van kerst- en sintcadeaus, om het perfecte cadeau te vinden en de kosten wat te spreiden. Nederlanders geven gemiddeld zo’n € 463,- uit aan cadeaus voor de feestdagen en shoppen het meest tussen 12 en 16 uur.

12 september 2019

Door technologische ontwikkelingen en het gebruik van real-time data kunnen bedrijven steeds sneller en slimmer werken. Echter, om zakelijke betalingen te verwerken wordt er vaak nog gebruik gemaakt van ouderwetse systemen van tientallen jaren terug. Daarom introduceert Mastercard vandaag Mastercard TrackTM, dat het ecosysteem voor zakelijke (B2B) betalingen moderniseert. De Track-producten bieden leveranciers en afnemers oplossingen die de complexiteit terugdringen, kosten verlagen en processen automatiseren.

4 september 2019

Dit blijkt uit de Global Destination Cities Index van Mastercard, een onderzoek naar overnachtingen en uitgaven van reizigers. Hierin komt de hoofdstad als bezoekersstad op plaats 9 in de top 10 van Europese steden, vlak na Rome en nog voor Venetië.

7 augustus 2019

Mastercard maakt bekend dat het een overeenkomst is aangegaan voor de overname van een groot deel van de corporate services-divisie van Nets, een toonaangevend Europees PayTech-bedrijf. De acquisitie bedraagt €2,85 miljard, gelijk aan ongeveer $3.19 miljard.

25 juli 2019

Mastercard en SumUp hebben vandaag bekend gemaakt dat zij de handen ineen slaan om de acceptatie van digitale betalingen bij locaties in 27 Europese landen te vergroten. In de komende vijf jaar zullen Mastercard en SumUp kaartacceptatie bieden aan enkele miljoenen micro-, kleine en middelgrote bedrijven (mkb’s) in heel Europa.

11 juni 2019

Betaaltechnologiebedrijf Mastercard ondersteunt ING in het beschikbaar maken van Apple Pay voor klanten in Nederland. Vanaf vandaag kunnen alle ING Betaalpas-houders gebruik maken van Apple Pay. Met Apple Pay is mobiel betalen eenvoudig en veilig, en staat privacy centraal. Apple Pay op iPhone, Apple Watch en iPad helpt klanten snel en gemakkelijk aankopen in winkels, in apps en op websites te doen. Apple Pay wordt in een later stadium ook beschikbaar voor creditcardhouders van een ING Mastercard.

4 juni 2019

Mastercard lanceert vandaag vier nieuwe oplossingen om innovaties in open banking te stimuleren. Met deze nieuwe applicaties en services worden financiële instellingen en derde partijen ondersteund om nieuwe innovaties in open banking op de markt te brengen.

3 juni 2019

Meer dan de helft (54%) van de Europeanen overweegt om in de toekomst hun huidige traditionele bank te verruilen voor een online bank zonder bankkantoor. Dit blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard in elf Europese landen, waaronder Nederland. Terwijl traditionele banken steeds meer digitale producten en diensten aanbieden, zegt 39% van de Europeanen bij hun huidige bank te blijven. Nederlanders zijn het meest trouw aan hun bank, maar liefst 58% is niet van plan van bank te veranderen. Millennials tussen de 18 en 29 jaar zijn het minst trouw aan hun bank, bijna tweederde (63%) overweegt om van bank te veranderen.

29 mei 2019

Mastercard deed onderzoek naar het luistergedrag van Europeanen. Wat blijkt? Mensen luisteren gemiddeld elke dag twee uur en negen minuten naar muziek, podcasts en audioboeken - een totaal van 32 dagen per jaar.

22 mei 2019

Mastercard vergroot zijn sponsoractiviteiten in het vrouwenvoetbal. Met behulp van investeringen in clubs en ambassadeurs wil het betaaltechnologiebedrijf bijdragen aan verdere professionalisering van de sterk groeiende sport. De sponsoring in het vrouwenvoetbal bevat een combinatie van clubs en spelers, zoals Olympique Lyon, Arsenal Football Club, maar ook een aantal merkambassadeurs van teams.

28 maart 2019

Mobiele telefoon kan uitkomst bieden om 607 miljoen mensen zonder officiële bankrekening toegang te geven tot betrouwbare financiële diensten.

26 maart 2019

Mastercard heeft vandaag een visie gedeeld voor digitale identiteit in de steeds meer digital wordende wereld. Een nieuw artikel, Het herstellen van vertrouwen in een digitale wereld, presenteert een gedetailleerd raamwerk van hoe een digitale identiteit werkt. Beginnende bij het individu dat centraal staat in elke digitale interactie.

27 februari 2019

Betaaltechnologiebedrijf Mastercard heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Angaza, een marktleider in ‘last mile’ distributietechnologie. De twee technologiebedrijven werken samen voor een efficiënte digitale betalingsoplossing die verbeterde financiële toegankelijkheid verschaft aan mensen en organisaties in opkomende wereldmarkten. Dit moet helpen voorzien in betaalbare basisbehoeften zoals zonnepanelen en waterpompen.

25 februari 2019

Wil je in een winkel snel een kop koffie kunnen pakken en weer verdergaan? Je bent niet de enige. Meer dan ooit hebben mensen een digitale en mobiele levensstijl en ze verwachten dat hun betaalmogelijkheden meegaan met deze ‘always on’ mindset. Dit blijkt uit gesprekken op social media in de jaarlijkse Mastercard Digital Payments Study.

14 februari 2019

Nederlanders bereiden zich steeds beter voor op Valentijnsdag. Waar in 2017 nog een derde van de Nederlanders (31 procent) pas op Valentijnsdag zelf iets kocht voor zijn of haar geliefde, werd in 2018 juist het grootste gedeelte (30 procent) van de Valentijnsgeschenken al drie dagen van tevoren gekocht. Dit blijkt uit de jaarlijkse Mastercard Love Index*, een analyse van aankopen rond Valentijnsdag over de afgelopen drie jaar. Daarmee bereidt de Nederlander zich duidelijk beter voor dan de rest van de wereld. Afgelopen jaar werd het merendeel (30 procent) van de wereldwijde Valentijnsaankopen namelijk pas op het moment suprême volbracht.

31 januari 2019

Als sponsor van de UEFA Champions League biedt Mastercard trouwe fans een onbetaalbare ervaring.

9 januari 2019

Betaaltechnologiebedrijf versterkt digitale identiteit en evolueert tot symboolmerk.

2018
10 september 2018