Mastercard breidt de investeringen in Europa uit om de expansie van FinTech-bedrijven aan te jagen

In het kader van de voortdurende inzet van Mastercard voor de FinTech-sector kondigt Mastercard vandaag de oprichting aan van Accelerate, een nieuw initiatief om de schaalvergroting van deze snel groeiende sector te stimuleren. Het initiatief is bedoeld om de ambities van de spelers in de FinTech-sector te ondersteunen door middel van op maat gemaakte supportregelingen, waaronder toegang tot inzichten, instrumenten, technologie en investeringen om innovatie te stimuleren. Accelerate is ontworpen om te worden ingezet samen met StartPath, een voor statups ontwikkeld ondersteuningsprogramma in Europa. Accelerate verbreedt en verdiept de betrokkenheid van Mastercard bij de FinTech-gemeenschap, inclusief de volgende generatie digitale banken.

Uit onderzoek van Mastercard blijkt dat consumenten vaker en met hogere verwachtingen met digitaal bankieren bezig zijn. De marktkansen voor ambitieuze digitale bankbedrijven en FinTech liggen voor de hand. Als jarenlange partner van FinTech, een sector in volle verandering, ondersteunt Mastercard alleen al in Europa meer dan 30 digitale banken. Nu wil Mastercard zich nog meer inzetten door bedrijven te begeleiden en ondersteunen in hun lokale en internationale ontwikkeling.

Met Accelerate stelt Mastercard een reeks specifieke tools ter beschikking aan FinTechs. De tools omvatten gespecialiseerde ondersteuning, specifieke Mastercard-licentiespecialisten om de marktexpansie te ondersteunen, toegang tot accountexpertise in de markt om de groei te versnellen en ongeëvenaarde verbindingsmogelijkheden. Mastercard Advisors zullen ondersteuning bieden bij uitvoering in de markt, data-inzichten en analyses.  Accelerate biedt ook marktconforme hulpmiddelen voor gerelateerde strategische investeringen en flexibele zekerheidsvereisten in de beginfase.

“Dit initiatief is de volgende stap in onze langetermijnfocus om een bevoorrechte partner te zijn voor FinTech-bedrijven in de hele wereld”, zegt Ann Cairns, vicevoorzitter, Mastercard. “Wereldwijd is de FinTech-gemeenschap een van de meest levendige en snelst groeiende. Mastercard is vastbesloten om deze snelgroeiende bedrijven te helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken. Mastercard heeft uitgebreide ervaring in het ondersteunen van de groei van de financiële dienstverleningssector en bevindt zich dan ook in een unieke positie om het platform te bieden dat FinTech-bedrijven kan voortstuwen langs steeds ambitieuzere groeipaden.”

 

 
Isabelle Roels