Mastercard ondersteunt ING in het beschikbaar maken van Apple Pay voor Nederlandse klanten

11 juni 2019 | Door Robbert Vreeburg

Betaaltechnologiebedrijf Mastercard ondersteunt ING in het beschikbaar maken van Apple Pay voor klanten in Nederland. Vanaf vandaag kunnen alle ING Betaalpas-houders gebruik maken van Apple Pay. Met Apple Pay is mobiel betalen eenvoudig en veilig, en staat privacy centraal. Apple Pay op iPhone, Apple Watch en iPad helpt klanten snel en gemakkelijk aankopen in winkels, in apps en op websites te doen. Apple Pay wordt in een later stadium ook beschikbaar voor creditcardhouders van een ING Mastercard.

Veiligheid en privacy vormen de kern van Apple Pay. Wanneer je een creditcard of betaalpas met Apple Pay gebruikt, worden de kaartnummers van je kaart of pas niet op het apparaat of op de Apple-servers opgeslagen. In plaats daarvan wordt een unieke, eenmalige code aangemaakt, het zogenaamde Device Account Number. Deze wordt versleuteld en opgeslagen in een beveiligde omgeving van het apparaat waarmee de betaling is gedaan. Elke transactie wordt geautoriseerd met een dergelijke eenmalige, unieke beveiligingscode.

Het Mastercard Digital Enablement Service (MDES) betalingsplatform maakt gebruik van tokenization technologie en zorgt dat transacties verlopen volgens de meest geavanceerde betalingsbeveiliging ter wereld. Dit garandeert eenvoudige en snelle transacties voor een frictieloze betaalervaring.

Arjan Bol, Country Manager Mastercard Nederland: "We zijn blij ING te ondersteunen bij de lancering van Apple Pay voor hun klanten. Nieuwe betaaloplossingen zoals Apple Pay staan symbool voor de digitale transformatie die wereldwijd plaatsvindt en beantwoorden de behoefte van consumenten die op zoek zijn naar innovatieve betaalmanieren. Samen met ING en Apple Pay, versterken we onze belofte om eenvoudige en veilige digitale betalingen aan te bieden met een waarborg voor privacy. Klanten van ING kunnen Apple Pay nu overal gebruiken waar ze gewend zijn online te betalen, en op alle plekken waar contactloze betalingen worden geaccepteerd. Dit stimuleert nog verder de acceptatie van contactloze en online betalingen in Nederland en daarbuiten."

Apple Pay is eenvoudig te installeren en stelt klanten in staat om contactloos te betalen in winkels, restaurants, taxi’s, bij verkoopautomaten en op nog veel meer plaatsen. Bij aankopen in apps of de Safari-browser is het via Apple Pay niet nodig om lange accountformulieren handmatig in te vullen of steeds opnieuw de verzend- en factuurinformatie in te voeren. Elke Apple Pay-aankoop wordt geverifieerd in slechts een gezichtsscan (Face ID), een aanraking (Touch ID) of de toegangscode van een apparaat. Ga voor meer informatie over Apple Pay naar: https://www.apple.com/nl/apple-pay/ en https://www.ing.nl/apple-pay.

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032