Mastercard TrackTM moderniseert wereldwijde zakelijke betaalmarkt van 125 biljoen dollar

12 september 2019 | Door Robbert Vreeburg
  •  Betaaltechnologiebedrijf presenteert visie en producten om wereldwijde markt voor zakelijke betalingen te moderniseren
  • Mastercard TrackTM Business Payment Service is het eerste mondiale open-loop systeem, gemaakt om betalingen tussen leveranciers en afnemers wereldwijd verder te automatiseren en vereenvoudigenDoor technologische ontwikkelingen en het gebruik van real-time data kunnen bedrijven steeds sneller en slimmer werken. Echter, om zakelijke betalingen te verwerken wordt er vaak nog gebruik gemaakt van ouderwetse systemen van tientallen jaren terug. Daarom introduceert Mastercard vandaag Mastercard TrackTM, dat het ecosysteem voor zakelijke (B2B) betalingen moderniseert. De Track-producten bieden leveranciers en afnemers oplossingen die de complexiteit terugdringen, kosten verlagen en processen automatiseren.

“Het bedrijfsleven draait in de hoogste versnelling, maar de betalingen die dat mogelijk maken, lopen daar op achter. Bedrijven moeten af van papieren cheques en handmatig factureren. De uren die daarmee gemoeid zijn moeten aan meer strategische taken worden besteed en ondersteunende kantoorfuncties hebben oplossingen nodig die bedrijfsprocessen helpen stroomlijnen,” zegt James Anderson, Executive Vice President Commercial Products. “Mastercard Track helpt leveranciers- en afnemerspartners door de manier waarop bedrijven geld overmaken en ontvangen drastisch te veranderen, en bedrijven te verlossen van de inefficiënties die aanwezig zijn in de zakelijke betaalmarkt.”

Mastercard introduceerde Track in 2018 als een handelsplatform voor oplossingen gericht op identiteitscontrole, compliance-eisen en betalingsbeheer. Het platform breidt uit met nieuwe, verbeterde producten en diensten. Track ondersteunt binnenkort alle bestaande en toekomstige B2B betaalproducten, een verzameling oplossingen en diensten die de manier waarop bedrijven betalen en betaald worden aanzienlijk vereenvoudigt en verbetert.

Direct resultaat: meerwaarde, efficiëntie en controle

Centraal in het groeiende Track-portfolio is de nieuwe Mastercard TrackTM Business Payment Service, één geïntegreerde oplossing voor verschillende betaalvormen die meer controle en uitgebreidere gegevens biedt voor optimalisatie van B2B-transacties voor zowel leveranciers en afnemers.

    • Keuze in betaalvormen – Als multi-rail betaalbedrijf, biedt Mastercard keuze in hoe betalingen gedaan en ontvangen worden – ACH betalingen / elektronische betalingen tussen rekeningen, en ook kaartbetalingen. Met de nieuwe Track Business Payment Service kunnen bedrijven betalingsvoorkeuren opgeven die het best aansluiten bij hun bedrijfsvoering. En kopers kunnen makkelijker leveranciers vinden en zien welke betaalvormen ze accepteren, onder welke
    • Algemene standaarden – De Track Business Payment Service is gebaseerd op de breed geaccepteerde PCI- en ISO-normen, met het oog op maximale automatisering en veilige gegevensuitwisseling. Het betaalproces wordt versneld omdat alle bestandsformaten worden ondersteund. Op betalingen worden de algemene voorwaarden van de leverancier toegepast, gebruikmakend van een gecentraliseerde database, voor optimale transparantie.
    • Uitgebreidere gegevensuitwisseling – Elke transactie wordt verwerkt met de gegevens die de leverancier nodig heeft. Overmakingsgegevens, zoals informatie voor identificatie van de koper en bijbehorende factuurnummers maken het eenvoudiger om bedragen met facturen af te stemmen, wat het goedkeuringsproces en ook het kasstroombeheer vereenvoudigt.“Het is tijd om de zakelijke betaalmarkt, waarin jaarlijks 125 biljoen dollar omgaat, te moderniseren, ” aldus Anderson. “Met alle soorten betalingen onder één dak, samenwerkingen met vrijwel alle zakelijke betalingspartners ter wereld en innovatieve technologie die de bestaande infrastructuur al digitaliseert en automatiseert, is Mastercard de partner die uniek is gepositioneerd is om de manier waarop bedrijven grootschalig zakendoen ingrijpend te verbeteren.”

Pilots gestart; uitrol in 2020

De Mastercard Track Business Payment Service wordt wereldwijd beschikbaar, te beginnen met de Amerikaanse markt in de eerste helft van 2020. Mastercard biedt het product aan via leveranciers- en afnemerspartners die het in hun bestaande productaanbod opnemen. Er zijn inmiddels pilots gestart bij klanten in Noord-Amerika. Pilotgebruikers en partners zijn onder meer Boost, dat B2B-betalingen verzorgt, CSI en Tsys, leveranciers van betaaloplossingen, Versapay, YayPay en HighRadius, aanbieders van Accounts Receivable (AR)-software, en AvidXchange, leverancier van Accounts Payable-automatisering.

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032