Mastercard breidt financiële inclusieprogramma uit in reactie op COVID-19

29 april 2020 | Amsterdam | Door Robbert Vreeburg

Voor 2025 een miljard mensen en 50 miljoen bedrijven, waaronder 25 miljoen vrouwelijke ondernemers, verbinden met de digitale economie


De gevolgen van COVID-19 voor de gezondheid en economie tonen aan dat het cruciaal is om kwetsbare bevolkingsgroepen te ondersteunen, in het bijzonder diegenen die het hardst worden geraakt. Daarom kondigt Mastercard aan zijn wereldwijde inzet voor financiële inclusie uit te breiden. Het betaaltechnologiebedrijf spant zich in om voor 2025 in totaal 1 miljard mensen en 50 miljoen kleine bedrijven op te nemen in de digitale economie en ze toegang te verlenen tot het financiële systeem. Hierbij zal een directe focus liggen op het bieden van oplossingen aan 25 miljoen vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf te laten groeien.

De uitbreiding bouwt voort op de doorlopende inspanningen van Mastercard om de COVID-19 gerelateerde gezondheids- en economische uitdagingen waarmee mensen over de hele wereld worden geconfronteerd aan te pakken, waaronder:

  • In de eerste weken van deze wereldwijde gezondheidscrisis heeft het Mastercard Impact Fund tot 25 miljoen dollar beschikbaar gesteld om de COVID-19 Therapeutics Accelerator, in samenwerking met onder andere de Bill & Melinda Gates Foundation, te ondersteunen. Om zo de respons op de COVID-19-epidemie te versnellen door behandelingen te identificeren, beoordelen, ontwikkelen en op te schalen.
  • In de komende vijf jaar zal Mastercard 250 miljoen dollar investeren in financiële, technologische, product- en dienstenondersteuning van kleine bedrijven in de Verenigde Staten en andere markten waar het actief is, ter ondersteuning van de vitaliteit van bedrijven en de financiële zekerheid van hun werknemers.


"Als we op een duurzame manier willen herstellen van deze wereldwijde crisis, moeten we ervoor zorgen dat we iedereen betrekken. Mensen toegang geven tot de digitale economie is daar een cruciaal onderdeel van”, zegt Ajay Banga, Chief Executive Officer bij Mastercard. “Dit is zoveel meer dan filantropie. Dit is een kans om een commercieel duurzame en schaalbare sociale impact te ontwikkelen met overheden en de particuliere sector - en om dit te doen op een manier waarop iedereen de vruchten kan plukken.”

Bekijk hier het volledige (Engelstalige) persbericht.

 

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032