Grootste digitale wave ooit bereikt via TikTok meer dan 1 miljard voetbalfans tijdens UEFA Champions League

27 augustus 2020 | Amsterdam | Door Robbert Vreeburg

De stadions mochten tijdens de finale van de UEFA Champions League dan wel leeg zijn, het publiek leefde volop mee met hun favoriete teams. Betaaltechnologiebedrijf Mastercard heeft samen met meer dan een half miljoen voetbalfans de grootste digitale wave ter wereld gecreëerd. De grootste wave ooit werd gecreëerd in samenwerking met snelgroeiend social media platform TikTok en bereikte meer dan 1 miljard views.

De #PricelessWave challenge, die bedoeld is om fans met elkaar in contact te brengen tijdens de UEFA Champions League-finale, is momenteel in behandeling bij Guinness World Record. Fans namen deel aan de #PricelessWave door de uitdaging op TikTok aan te gaan en een video van zichzelf op te nemen. Door wavebewegingen te maken in het scherm, kregen ze direct de Mastercard-voetbalmelodie te horen en voetbalconfetti te zien om hun filmpje af te maken.

Tot nu toe deelden meer dan 575.000 mensen hun #PricelessWave video op TikTok. De #PricelessWave werd aangezwengeld door voetballegendes als Fernando Torres, Edwin van der Sar en Marcel Desailly en TikTok-megasterren uit heel Europa, waaronder Harriet Freestyle, Venessa Bauer en Lia Lewis. Dit resulteerde in maar liefst 1,25 miljard views en 167 miljoen likes, shares en comments.

Jeannette Liendo, Senior Vice President, Marketing en Communicatie, Mastercard Europa zei: “We wilden technologie gebruiken om fans over de hele wereld dichterbij elkaar te brengen, waardoor ze alsnog samen hun voetbalwedstrijden konden beleven. Het was prachtig om te zien dat zoveel fans, waaronder ook bekende gezichten, samenkwamen om iets bijzonders te creëren voor de UEFA Champions League.

Ga naar Priceless.com voor een ​​compilatie van de beste #PricelessWave video’s van fans, beroemdheden en voetbalhelden over de hele wereld.

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032