American Express, Discover, Mastercard en Visa starten wereldwijde uitbreiding van eenvoudige en consistente digitale betaalervaring

8 juli 2020 | Amsterdam | Door Robbert Vreeburg

Nu steeds meer consumenten gebruikmaken van online retailers en platforms voor hun aankopen, stijgt e-commerce wereldwijd naar nieuwe hoogten. Daardoor is het relevanter dan ooit dat het online afrekenproces soepel en consistent verloopt, ongeacht het digitale verkoopkanaal of het kaarttype. Vandaag kondigen American Express, Discover, Mastercard en Visa aan te starten met de technische voorbereidingen voor wereldwijde uitbreiding van online Click to Pay-betalingen, gebaseerd op de EMV® Secure Remote Commerce-industriestandaard.

De betaaloplossing wordt in nieuwe landen als Australië, Brazilië, Canada, Hong Kong, Ierland, Koeweit, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd. Ook andere regio’s sluiten binnenkort aan.

Het doel van Click to Pay is om online betalingen via websites, mobiele apps en verbonden apparaten eenvoudiger en veiliger te maken. De tijdrovende invoer van onder andere persoonlijke kaartnummers wordt in het afrekenproces vervangen door de nieuwe Click to Pay betaalfunctie. Deze nieuwe digitale oplossing is vergelijkbaar met de consistente en interoperabele betaalervaring van betaalterminals in fysieke winkels, waar consumenten met verschillende kaarttypen kunnen betalen.

American Express, Discover, Mastercard en Visa kondigden de universele digitale betaaloplossing in oktober 2019 aan in de Verenigde Staten. Sindsdien bieden meer dan 10.000 online retailers hun klanten de mogelijkheid om met Click to Pay te betalen aan, waaronder bijvoorbeeld Cinemark, Crate & Barrel, Expedia, Fresh Direct en SHOP.com. Voor retailers helpt deze betaaloplossing bij het verminderen van drempels bij het aankoopproces van producten en diensten, het doen van donaties of op andere plekken waar handmatige invoer van kaartgegevens nodig is. Online verkopers kunnen hiermee toegang krijgen tot één virtuele terminal voor meerdere kaartmerken, wat een eenvoudigere en soepelere digitale betaalervaring voor consumenten betekent.

“De vraag naar de bezorging van vers eten en boodschappen groeit sterker dan ooit. Veel consumenten proberen FreshDirect voor de eerste keer”, aldus Tammy Berentson, chief marketing officer van FreshDirect. “Voor deze nieuwe consumenten, maar ook voor onze bestaande klanten, biedt Click to Pay een betrouwbare manier waarmee transacties eenvoudig, efficiënt en veilig zijn.”

Om de acceptatie verder te laten groeien onder retailers start ieder kaartnetwerk de activiteiten met payment service providers, gateways en banken in het ecosysteem om een gestroomlijnde online betaling voor te bereiden die alle participerende netwerken ondersteunt. In de Verenigde Staten bieden partners als ACI Worldwide, Aurus, Blackbaud, BlueSnap, Braintree (een PayPal Service), Cybersource, Global Payments, Mastercard Payment Gateway Services en Square winkeliers de optie voor Click to Pay. De aanvullende ondersteuning voor deze uitbreiding van Click to Pay komt van internationale partners zoals Checkout.com, Noon Payments, SafeCharge, en Windcave.

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032