Mastercard kondigt Fintech Express aan voor snellere marktbetreding en groei van Europese start-ups

2 juni 2020 | Amsterdam | Door Robbert Vreeburg
Nieuw fintech-programma biedt op maat gemaakte oplossingen voor productlanceringen van innovatieve spelers in digitale betalingen

 

Vandaag kondigt Mastercard Fintech Express aan in Europa, een programma dat de lancering en marktuitbreiding van fintech start-ups ondersteunt. Met de marktkennis, technologie en het wereldwijde netwerk van Mastercard kunnen innovatieve digitale betaaloplossingen versneld geïntroduceerd worden.

Via het Mastercard Fintech Express-programma krijgen start-ups een Mastercard-licentie, waarmee ze toegang hebben tot het netwerk van het wereldwijde betaaltechnologiebedrijf. Met het programma kunnen start-ups betaaloplossingen toevoegen aan hun producten, bijvoorbeeld in appbetalingen. Door een Express Partner1 te worden kunnen fintechs, via samenwerking met bestaande Mastercard-partners, de introductie van nieuwe betaaloplossingen vereenvoudigen en de ontwikkelperiode aanzienlijk inkorten.2

Fintech start-ups profiteren vooral van de mogelijkheid om nieuwe segmenten aan te spreken met hun producten, terwijl al bestaande spelers innoveren door middel van samenwerkingen met fintechs. Open banking-regelgeving in Europa blijft zorgen voor nieuwe bedrijfsmodellen3 en stimuleert deze samenwerkingen. Recent introduceerde Mastercard al een nieuwe reeks Open Banking Solutions™ om meer keuze voor financiële diensten in Europa te realiseren.

“In de afgelopen jaren zetten Europese start-ups aan tot een wereldwijde transitie richting de digitale economie”, aldus Mark Barnett, President van Mastercard Europa. “De enorme groei van nieuwe technologie heeft ons leven op verschillende manieren beïnvloed. Via mobiele betalingen, toegang tot financieringsopties of e-commerce zijn fintechs het fundament van onze betaalinfrastructuur. Mastercard heeft zich in Europa al gevestigd als voorkeurspartner voor fintechs en met het Fintech Express-programma zetten we de volgende stap om hun ambities voor schaal en snelheid helpen waar te maken.”

Mastercard Fintech Express valt onder Mastercard Accelerate. Dit is Mastercard’s overkoepelende fintech-platform dat start-ups en opkomende merken ondersteuning biedt voor iedere fase van hun groei en transformatie, van marktbetreding tot wereldwijde uitbreiding. Mastercard Accelerate bestaat uit vier programma’s: Fintech Express, Start PathEngage en Developers.
Ga voor meer informatie naar: www.mastercard.com/fintechexpressEU

1 Partners van het Fintech Express-programma
2 Deze timing is afhankelijk van de toepassing en kan per situatie verschillen
https://www.cbinsights.com/research/report/fintech-trends-q4-2019/

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032