Mastercard breidt samenwerking met bunq uit om Europese groei van bunq te versnellen

19 maart 2020 | Amsterdam | Door Robbert Vreeburg
  • Samenwerking met Mastercard brengt bunq Green Card naar 30 Europese markten
  • bunq plant een boom voor iedere 100 euro die met de Green Card wordt besteed; mijlpaal van 100.000 bomen bereikt

bunq


Mastercard en bunq kondigen vandaag de uitbreiding van hun samenwerking aan om de groei van het kaartaanbod van bunq in Europa te versnellen. Door gebruik te maken van Mastercards netwerk, breidt bunq de Green Card uit naar 30 Europese landen.1 bunq Green Card is een metalen Mastercard die de wereld groener maakt door een boom te planten voor elke 100 euro die met de creditcard wordt uitgegeven.


De duurzame bunq Green Card is in november vorig jaar geïntroduceerd. Naast het planten van een boom bij iedere bestede 100 euro, is de kaart op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.2 De eerste mijlpaal van de Green Card is bereikt: sinds de kaart vier maanden geleden werd geïntroduceerd zijn er al 100.000 bomen geplant. Dit staat voor een CO₂-reductie van 30,8 kilo, wat vergelijkbaar is met 32.560 vluchten van Parijs naar New York.

Priceless Planet Coalition: 100 miljoen bomen in vijf jaar
Het Green Card-initiatief is onderdeel van de recent gelanceerde Priceless Planet Coalition. Dit Mastercard-platform verenigt duurzaamheidsinitiatieven van bedrijven en zet zich in voor de bescherming van het milieu. Binnen deze coalitie komen partners samen met een gemeenschappelijk doel om bedrijfsgroei te realiseren, op een manier die ook bijdraagt aan een betere wereld. De Priceless Planet Coalition doet de belofte om ten minste 100 miljoen bomen te hebben geplant in vijf jaar tijd. Naast andere banken is bunq een van de oprichters van deze coalitie.


De samenwerking tussen Mastercard en bunq begon in 2015 toen de Europese challenger bank officieel de markt betrad. Sindsdien brachten bunq en Mastercard meerdere kaarten op de markt, zoals de recent geïntroduceerde bunq Green Card en bunq Travel Card. De Travel Card biedt reizigers over de hele wereld de daadwerkelijke wisselkoers.

Alleen al in Europa werkt Mastercard nauw samen met meer dan 60 onlinebanken en fintechs. Daarmee is het aantal in twee jaar verdubbeld. De uitgebreide samenwerking met bunq onderstreept Mastercards strategie om al nauw samen te werken met fintechs vanaf het moment dat zij de markt betreden.

“We zijn enorm blij om onze samenwerking met Mastercard naar het volgende niveau te tillen. Samen met onze gebruikers hebben we een eenvoudige manier ontwikkeld om bij te dragen aan een groenere wereld. Samen met Mastercard breiden we bunq Green Card verder uit binnen heel Europa”, aldus Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.

“De manier waarop Europeanen bankieren en betalen verandert. Mensen willen gebruik maken van veilige en eenvoudige technologie, en in toenemende mate een positieve bijdrage leveren aan de wereld waarin ze leven. We zijn in de afgelopen vijf jaar een succesvolle samenwerking aangegaan met bunq en zijn trots dat de bestaande samenwerking blijft groeien. Dit resulteert in gemakkelijke en snelle betalingen voor mensen in heel Europa, en tegelijkertijd een positieve impact voor het milieu”, aldus Javier Perez, President van Mastercard in Europa.


- Einde persbericht -1 bunq is momenteel beschikbaar in 30 Europese markten: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Ierland, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en IJsland.

2 Meer informatie over bunq Green Card: https://www.bunq.com/blog/is-the-new-bunq-green-card-really-green

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032