Mastercard lanceert allereerste muziekalbum: Priceless®

24 juni 2022 | Door Robbert Vreeburg
  • Het muziekalbum is de volgende stap in Mastercard’s Sonic Branding audiomerkstrategie
  • Mastercard en Timbaland’s Beatclub werken samen om opkomende artiesten te steunen
  • Album beschikbaar op Spotify, 's werelds populairste audioplatform

Cannes, Frankrijk, 24 juni 2022 - Woensdag onthulde Mastercard op het Cannes Lions Festival of Creativity haar allereerste muziekalbum: Priceless®. Het album is onderdeel van Mastercard’s audiomerkstrategie om zichtbaar te blijven in een wereld waarin spraak en audio steeds belangrijker worden. Het album bevat 10 nummers van 10 artiesten en in elk nummer is de herkenbare melodie van het Mastercard-merkgeluid verwerkt. Het album zal eerst beschikbaar zijn op Spotify en vervolgens op andere streamingplatforms.

Mastercard’s audiomerkstrategie

Dit muziekalbum tilt Mastercard’s sonic branding naar een hoger niveau. Mensen maken steeds vaker gebruik van spraak en audio, bijvoorbeeld via wearables en Internet of Things, waarbij de uitdaging voor merken als Mastercard is om op te blijven vallen. Met het muziekalbum bouwt Mastercard verder aan het audio-equivalent van het visuele merklogo.

"Muziek is een universele passie - het inspireert, verbindt en verrijkt ons allemaal," zegt Raja Rajamannar, Mastercard’s chief marketing and communications officer. "Het maken van een audio-versie van ons visuele merklogo is voor ons een manier om consumenten en makers uit de creatieve sector te betrekken op een cultureel relevante, unieke en leuke manier."

Het Priceless-album

Voor het album bundelde Mastercard krachten met Beatclub, het muziekcreatorplatform van producer Timbaland. om opkomende artiesten van over de hele wereld te promoten, die gezamenlijk een waaier aan muziekgenres bestrijken. Elke artiest kreeg de opdracht om de Mastercard-melodie te verwerken in een nummer en zo te laten zien hoe sonic branding op een innovatieve manier gebruikt kan worden. Het volledige album bevat tracks van artiesten zoals Michael Rice (Verenigd Koninkrijk), Shiraz (Libanon), Good Harvest (Zweden), Alma Lake (Colombia/USA), Raees (Algerije), Tejas (India), Nadine Randle (Verenigd Koninkrijk/Zweden), Tania (Australië), Elle B. (USA) en Amaya (Slovenië).

"Deze samenwerking was een perfecte match, gezien Mastercard’s en Beatclub's gezamenlijke doel om artiesten en de muziekindustrie te ondersteunen," aldus Timbaland. "Het bieden van platforms, tools en connecties voor artiesten om hun passies na te jagen, opent deuren voor talloze makers om door te breken in een industrie die vaak moeilijk doordringbaar is."

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032