Mastercard partnert met Live Nation en geeft kaarthouders exclusieve voordelen bij concerten

2 november 2023 | Door Judith Stolwijk
  • Via Priceless.com krijgen miljoenen kaarthouders in 19 landen in Europa, Azië en Oceanië exclusieve toegang tot voorverkooptickets en premium zitplaatsen bij concerten.
  • De samenwerking ondersteunt ook de Priceless Planet Coalition.
mastercard livenation

Mastercard kondigt vandaag een meerjarige samenwerking aan met Live Nation, 's werelds grootste live entertainmentbedrijf. Live Nation produceert wereldwijd jaarlijks meer dan 40.000 concerten, in Nederland in onder andere in de Ziggo Dome en de AFAS Live. Muziek is een universele passie: 78% van de wereldwijde concertbezoekers beschouwt muziek als een fundamenteel onderdeel van henzelf. 1

Met de samenwerking verbindt Mastercard meer dan 100 miljoen kaarthouders met hun grootste passie - muziek - door exclusieve toegang te bieden tot voorverkoopkaarten voor concerten en premium zitplaatsen. Vanaf 1 januari2 hebben Mastercard-kaarthouders in 19 markten in Europa, Azië en Oceanië3 toegang tot deze voordelen via Priceless.com. Hiermee versterkt Mastercard de diversiteit aan productvoordelen die al voor kaarthouders beschikbaar zijn op het Priceless-platform, op het gebied van eten, wellness, entertainment, sport en meer. De unieke voordelen worden in Nederland beschikbaar voor zowel Mastercard creditcards als voor de vernieuwde betaalpas Debit Mastercard.

"Bij Mastercard zoeken we voortdurend naar nieuwe manieren om het leven van onze kaarthouders te verrijken, op zowel de grote als kleine momenten," zegt Raja Rajamannar, Chief Marketing and Communications Officer bij Mastercard. "Muziek inspireert en verenigt ons. We zijn verheugd om samen met Live Nation onze kaarthouders met deze voordelen dichter bij hun passie voor muziek te brengen."

"We vinden het geweldig om samen te werken met Mastercard en hun kaarthouders de kans te geven om hun favoriete artiesten op een unieke manier te ervaren", zegt Russell Wallach, Global President van Live Nation Media & Sponsorship. "Deze samenwerking zal niet alleen bijzondere herinneringen creëren voor de kaarthouders, maar zal ook enorme marketingondersteuning bieden aan artiesten en shows wereldwijd, waardoor een blijvende band met het publiek wordt bevorderd."

Deze samenwerking bouwt ook voort op Mastercards Priceless Planet Coalition, welke als doel heeft om 100 miljoen bomen te herstellen. De Priceless Planet Coalition wordt geleid door Conservation International en het World Resources Institute en zet bedrijven en consumenten aan tot actie om klimaatverandering tegen te gaan. Samen met Mastercard zal Live Nation aan kaarthouders te mogelijkheid bieden om te doneren en een boom te herstellen wanneer ze concertkaartjes kopen tijdens Mastercard voorverkoopevenementen.

Mastercard is al lange tijd supporter van de muziekindustrie. Met de sponsoringen van de GRAMMY Awards®, Latin GRAMMY Awards® en BRIT Awards heeft Mastercard veel Priceless Experiences gecreëerd om fans en artiesten met elkaar in contact te brengen. Mastercard heeft zelfs een eigen album gelanceerd, "Priceless", waarbij de begeleiding van opkomende artiesten centraal stond.

[1] Live Nation Global Study 2023, Kwantitatief onderzoek onder N=11.000 wereldwijde live muziekbezoekers in de leeftijd van 18+.

[2] Toelatingsvoorwaarden en timing variëren per markt. Markten en beschikbaarheid kunnen veranderen.

[3] Australië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Japan, Ierland, Italië, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Filippijnen, Singapore, Spanje, Zweden, Taiwan, Thailand en het Verenigd Koninkrijk.

Judith Stolwijk, Manager External Communications, Mastercard NL

Mediacontacten

Judith Stolwijk, Mastercard
Danika Azzarelli, Live Nation

Over Live Nation

Live Nation Entertainment (NYSE: LYV) is 's werelds toonaangevende live entertainmentbedrijf dat bestaat uit wereldwijde marktleiders: Ticketmaster, Live Nation Concerts en Live Nation Sponsorship. Ga voor meer informatie naar www.livenationentertainment.com.

Over Mastercard

Mastercard is een wereldwijd betaaltechnologiebedrijf. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie te creëren waar iedereen, waar dan ook, profijt van heeft. Dit doet Mastercard door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Door middel van veilige data en netwerken, samenwerkingen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven bij het realiseren van hun doelen. Ons Decency Quotient vormt het vertrekpunt voor onze cultuur en alles wat we doen binnen en buiten ons bedrijf. Met activiteiten in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld met onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen.  

https://www.mastercard.nl/nl-nl.html