Knab introduceert de nieuwe betaalpas Debit Mastercard

27 september 2023 | Door Judith Stolwijk

Amsterdam, 27 september 2023 – Vanaf vandaag geeft Knab de nieuwe betaalpas Debit Mastercard uit. Daarmee worden Maestro betaalpassen van particuliere- en zakelijke klanten stapsgewijs vervangen door Debit Mastercard-betaalpassen.

Klanten van Knab die vanaf nu een nieuwe betaalpas aanvragen, ontvangen een Debit Mastercard-betaalpas. Hiermee stapt Knab over op een toekomstbestendige betaalpas die beter past in de huidige digitale wereld. Met Debit Mastercard kunnen mensen snel, makkelijk en veilig in zowel web- als fysieke winkels betalen. Bovendien kunnen consumenten deze betaalpas in nog meer landen gebruiken.

Veilig online, in de winkel en in het buitenland betalen

Klanten hebben met de vernieuwde betaalpas de zekerheid dat ze ook bij online winkels, waar ze voorheen alleen met een creditcard of iDEAL konden betalen, met hun Debit Mastercard veilig kunnen afrekenen. Dit komt omdat deze betaalpas, anders dan Maestro, een 16-cijferig kaartnummer, een vervaldatum en een verificatie (CVC)-code heeft. Daarnaast wordt de Debit Mastercard wereldwijd bij meer dan 100 miljoen locaties geaccepteerd en kan je er overal ter wereld geld mee opnemen. Net zoals bij Maestro wordt het aankoopbedrag direct afgeschreven van de lopende rekening die aan de betaalpas gekoppeld is.

Nu de wereld in hoog tempo overgaat van fysiek naar digitaal betalen en de behoeften en het gedrag van de consument in die ontwikkeling meegaan, is het ons doel om mensen een gemakkelijke en veilige manier van winkelen te bieden”, zegt Jan-Willem van der Schoot, Country Manager Mastercard Nederland. “Met de overstap naar Debit Mastercard ondersteunen we nieuwe digitale betaalmogelijkheden en bieden we zowel fysiek als digitaal een betere winkelervaring”.

Consument en zakelijke klant ontvangt Debit Mastercard

Knab zal op 27 september de eerste Debit Mastercard-betaalpassen versturen. Maestro-betaalpassen blijven tot de vervaldatum gewoon werken. Klanten ontvangen vanzelf bericht wanneer de nieuwe betaalpas eraan komt. Ze kunnen per betaalrekening aangeven of ze de fysieke, een digitale of helemaal geen betaalpas willen. Daarnaast is de fysieke Debit Mastercard gemaakt van gerecycled plastic.

Alle circa 375.000 klanten van Knab – voornamelijk zzp’ers -  worden de komende tijd geïnformeerd over de transitie naar de Debit Mastercard.

Nadine Klokke, CEO van Knab: “Deze upgrade in samenwerking met Mastercard is een nieuwe stap naar grenzeloos betaalgemak. Onze klanten willen wereldwijd en online eenvoudig en veilig kunnen betalen. Met deze duurzame betaalpas krijgen ze hetzelfde betaalgemak als met een creditcard, maar dan zonder krediet en zonder extra kosten.”

Judith Stolwijk, Manager External Communications, Mastercard NL

Over Knab

Knab is de Nederlandse online bank die het anders doet. In 2012 begonnen als klantgerichte bank voor álle Nederlanders. Dat is Knab nog steeds. De bank maakt voor zzp’ers echt het verschil. Met intuïtieve financiële producten, praktische informatie en slimme features toegespitst op de behoefte van de zzp’er. Alles om de financiën eenvoudig en goed te kunnen regelen.

Over Mastercard

Mastercard is een wereldwijd betaaltechnologiebedrijf. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie te creëren waar iedereen, waar dan ook, profijt van heeft. Dit doet Mastercard door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Door middel van veilige data en netwerken, samenwerkingen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven bij het realiseren van hun doelen. Ons Decency Quotient vormt het vertrekpunt voor onze cultuur en alles wat we doen binnen en buiten ons bedrijf. Met activiteiten in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld met onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen.  

https://www.mastercard.nl/nl-nl.html