Mastercard opent inschrijvingen voor fintechcompetitie met €50.000 prijzengeld

Mastercard lanceert vandaag ‘Mastercard for Fintechs’, een Europees programma om jonge fintechbedrijven op weg te helpen met een gratis trainingsprogramma, mentorsessies met experts en een competitie met €50.000 prijzengeld. Hiermee wil Mastercard veelbelovende startende bedrijven in de sector voorzien van tools en expertise om verder te kunnen groeien. Fintechs die actief zijn in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Portugal en/of Spanje kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

€50.000 prijzengeld en mentoring door Mastercard

Startende en groeiende bedrijven met een oplossing op het gebied van betalingen kunnen meedoen met de competitie. De winnaar ontvangt €50.000,- prijzengeld, mentorbegeleiding van experts, en directe instroom in het wereldwijde Start Path-programma van Mastercard. Start Path heeft ruim 380 fintechs uit 54 landen helpen groeien, waaronder ruim 10 unicorns zoals Revolut, Razorpay en Airwallet. In Nederland werkt Mastercard samen met Holland FinTech omdat beide beogen om meer mensen door de nieuwste financieeltechnische mogelijkheden economisch te laten groeien.

Finale in Parijs

Na de eerste selectie volgen vier regionale wedstrijden van juni tot oktober in Parijs, Madrid, Amsterdam en Milaan, waaraan in elke stad acht fintechs mee mogen doen. Van elke lokale competitie worden twee winnaars gekozen die tijdens de finale in november in Parijs tegen elkaar zullen strijden. De fintechs presenteren hun projecten voor een jury bestaande uit Mastercard experts en externe partners, waarbij ze worden beoordeeld op mate van expertise, innovatie, financiële gezondheid, schaalmogelijkheden en strategische fit met Mastercard.

‘Mastercard for Fintech’

Tijdens de competitie hebben de fintechbedrijven die aan het programma meedoen gratis toegang tot Mastercards trainingsplatform, internationale netwerkmogelijkheden, zichtbaarheid en financieringskansen, en de mogelijkheid om het netwerk, de oplossingen en de tools van Mastercard te benutten. Mastercard ondersteunt als partner in betaaltechnologie op dit moment al meer dan 80% van de wereldwijde fintechs op de CNBC-fintechlijst rondom digitale betalingen.

"Samenwerkingen  zijn voor Mastercard essentieel voor de manier waarop we innoveren voor de toekomst en een betekenisvolle, duurzame impact maken op de samenleving. Onze programma’s bevorderen innovatie, versnellen groei en maken lanceringen makkelijker. Onze digitale tools zijn ontworpen om fintechs in elke niche en in elk groeistadium te ondersteunen. We kijken ernaar uit om te zien welke fintechs uit de Benelux aan de eerste editie van dit programma mee zullen doen", zei Jan-Willem van der Schoot, Country Manager bij Mastercard Nederland.

Bedrijven kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via de volgende link: https://mastercard.com/mastercardforfintechs